Doctor Who(2005) Season 5 / Доктор Кой Сезон 5

Doctor Who(2005) Season 5 / Доктор Кой Сезон 5

Описание:

Нов Доктор с нова спътничка. Прероденият Доктор(Мат Смит) влиза в сблъсък с нови и страшни врагове още от първия миг, в който стъпва на Земята. Той попада в къщата на малко момиче - Ейми Понд(Каран Джилан), което му помага да се възстанови след поредното прераждане и която впоследствие става неговата нова спътница. Двамата поемат на дълго странстване и вълнуващи приключения из Времето и Пространството. Съдбата ще ги изправи пред още битки и както нови, така и стари неприятели. Сайбърмен, Далеците, Плачещите ангели, Смайлърс и Морските дяволи са само част от тях.
1. Единадесетия час резюме:
ТАРДИС се забива пред къщата на малката Ейми Понд, която помага на прероденият и все още замаян Доктор(Единадесетия доктор), да открие вкусовете на новото си тяло. Оказва се, че в стаята на Ейми има пукнатина във време-пространството, през която е избягало извънземно чудовище-затворник "Затворник Зиро", което се крие в една от стаите на къщата. По следите на затворника тръгва цяла флотилия от космически кораби, които се стоварват в орбита около Земята и заплашват да унищожат планетата, ако чудовището не им бъде предадено. Докторът и Амелия Понд(порасналата Ейми Понд) имат 20 минути, да заловят "Затворник Зиро" и да го предадат. Дали и този път ще успеят да спасят Земята?
2. Звярът в дълбините резюме:
Докторът и Ейми се озовават в далечното бъдеще, където Слънцето изпепелява Земята и човечеството е принудено да се спасява в космоса. Те отиват на борда, на корабът "Обединено кралство", на който са поместени Великобритания и Северна Ирландия. Намерението им е само да наблюдават, без да променят нищо. Но веднага след като стъпват на кораба, Докторът забелязва, че нещо не е наред - хората се държат някак странно, а корабът сякаш някак странно се движи без двигатели. Зловещи кукли-роботи отвличат тези, които нарушават правилата или не се вписват в наложения модел на поведение. Пред Доктора и Ейми Понд се разкрива мрачната тайна, стояща зад съществуването на кораба. Те установяват, че корабът се задвижва благодарение на последния оцелял "Звезден Кит" - огромно, интелигентно и добро създание, което е пленено и измъчвано от хората, за да задвижва кораба. Пред Доктора отново се задава трудния избор, кой да живее и кой да умре. Какво ли ще избере този път?

Режисьор(и):

Адам Смит, Андрю Гън, Ашли Уей, Джони Кампбел, Катрин Морсхед, Тоби Хайнс

Продуцент(и):

Бет Уилс, Питър Бенет, Пиърс Уенгър, Стивън Мофат, Трейси Симпсон

Сценарист(и):

Гарет Робъртс, Крис Чибнал, Марк Гатис, Ричард Къртис, Саймън Най, Стивън Мофат, Тоби Уитхаус

В ролите:

Алекс Кингстън, Артур Дарвил, Артър Дарвил, Иън Макнайс, Карън Джилън, Мат Смит, Софи Оконедо

Държава(и):

Великобритания

Година:

2010

Трейлър:

ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН ОТ ТУК:

Епизод 1 - Единадесетия час
Оценка:
Отвратителен!Не ми харесва.Не е крайно зле.Харесва ми.Страхотен е! (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>